Piszą o nas w kraju i za granicą!

Fundacja działa od trzech tygodni. W tym czasie udało nam się zebrać blisko 100 tys. zł na ratowanie życia Maxa Świerkowskiego. Ten sukces zawdzięczamy hojności dobrych ludzi w kraju i za granicą. Tematem fundacji zainteresowała się prasa.

W ostatnim czasie pojawiło się wiele publikacji dotyczących Fundacji Konrada Gacy „dlaczego?”. Jeśli chodzi o polskie media, ten temat poruszył „Kurier Lubelski” należący do grupy Polska Press, wkrótce też Konrad Gaca wraz z rodzicami Maxa opowiedzą o fundacji i przybliżą widzom sylwetkę pierwszego podopiecznego w programie „Pytanie na śniadanie” emitowanym w TVP 2 i TVP Polonia.

W mediach zagranicznych publikacje na temat fundacji ukazały się już w: Kanadzie („Gazeta”), Stanach Zjednoczonych („Nowy dziennik – Polish Daily News”), Irlandii („Polska Gazeta”) oraz w Wielkiej Brytanii („Głos Polonii”).

Ten ostatni materiał jest dostępny do obejrzenia tutaj.

Lada moment do tytułów sprzyjających fundacji i jej podopiecznemu dołączy australijski portal „Bumerang Polski”, dzięki czemu informacja o naszej inicjatywie obejmie zasięgiem aż 3 kontynenty!

Zapraszamy do dzielenia się informacją o fundacji wśród znajomych i bliskich. Dzięki temu wzrosną szanse na uratowanie życia Maxia.