Kilometry Na Maxa

Sport to zdrowie – mówi znane przysłowie, a w przypadku naszego podopiecznego Maxia powiedzenie to możemy odczytywać dosłownie. Im więcej pokonanych kilometrów w akcji „Kilometry Na Maxa”, tym bliżej celu jest nasz mały wojownik. A tym celem jest odzyskanie zdrowia i normalnego życia. Firmy, które uczestniczą w akcji, dzięki zaangażowaniu swoich pracowników przebyły ponad 1 500 000 miliona kilometrów! A działają nadal!

W połowie lipca rozpoczęła się akcja Kilometry Na Maxa, której początkowym założeniem było pokonanie dystansu 100 000 km. Inicjatywa przeszła najśmielsze oczekiwania organizatorów, bo dzięki zaangażowaniu pracowników firm, które biorą udział w inicjatywie, początkowy cel został osiągnięty już kilka dni po starcie!

Do akcji już na samym początku przyłączyło się ponad 15 firm, które zmobilizowały się tak bardzo, że dziś na licznik pokonanych kilometrów pracuje już 5 200 zawodników, którzy przebyli ponad 1 500 000 KILOMETRÓW!

Biegali, chodzili, jeździli rowerem – w Polsce i zagranicą! A wszystko po to, by działać NA MAXA i nieść pomoc DLA MAXA <3

Akcja kończy się 28 sierpnia. Zostało jeszcze 5 dni! Kto wie, może uda się przekroczyć magiczne 2 mln km?

Trzymamy kciuki i mocno w to wierzymy!

Po zakończeniu akcji firmy przekażą środki na leczenie i wsparcie Maxia.

Poczynania zawodników możecie śledzić na facebook’owej grupie…

…oraz na stronie poświęconej rywalizacji.

Razem z Maxiem dziękujemy za mobilizację, trud i wysiłek, który włożyliście w pokonanie setek tysięcy kilometrów!