Koszulka z podpisami piłkarzy czy piłka z autografem Bońka? Licytuj i pomóż uratować życie

Piłka z autografem Zbigniewa Bońka? Koszulka z podpisami piłkarzy Legii Warszawa, a może Tomasza Adamka? Już dziś możesz mieć to wszystko – wystarczy wziąć udział w licytacjach, z których cały dochód zostanie przeznaczony na uratowanie życia i zdrowia małego Maxa Świerkowskiego.

Gwiazdy i sportowcy coraz bardziej angażują się w akcję pomocy Maxowi. Natomiast aktorka Agnieszka Kociak natomiast przeznaczyła na aukcję na rzecz Maxa dwie koszulki: jedną z autografami polskiej reprezentacji w piłce nożnej oraz drugą z podpisem Krzysztofa Adamka – to niewątpliwy „must have” dla fanów sportu.

Na aukcjach Fundacji Konrada Gacy „dlaczego?” można również wylicytować specjalną koszulkę Legii 1916-2016 z podpisami zawodników, przekazaną na aukcję przez Fundację Legii. To jeszcze nie wszystko! Zbigniew Boniek, sam prezes PZPN, własnoręcznie podpisał piłkę z Superpucharu Polski, którą fani piłki nożnej również mogą wylicytować i tym samym pomóc małemu Maxowi w starciu z chorobą.

14393889_1753928374857770_593242534_o

Max Świerkowski od urodzenia jest stałym bywalcem szpitali. Kiedy 7 lipca 2015 r. on i jego brat bliźniak Alex przyszli na świat, lekarze dawali Maxowi zaledwie kilka tygodni życia. Alex od początku był silnym, zdrowym chłopcem, natomiast u Maxa po długich miesiącach badań w kolejnych szpitalach zdiagnozowano Zespół Crouzona lub Zespół Pfeiffera Typu 3. To bardzo rzadkie wady genetyczne, które charakteryzują się nieprawidłowym kostnieniem czaszki.

U chłopca od samego początku rozrasta się ona nieprawidłowo, nie powiększa się wraz z rosnącym mózgiem. W związku z tym pojawia się deformacja – wytrzeszcz oczu, niedorozwinięta szczęka, wąska główka. By uratować chłopcu życie i zdrowie konieczne jest kompleksowe leczenie w Stanach Zjednoczonych, którego koszt wynosi 1 500 000 zł. Zbiórka nadal trwa, brakuje jeszcze 680 tysięcy złotych.

Dowiedz się więcej: http://fundacja.konradgaca.pl/donations/uratuj-maxia-pomoc-dla-maxia-swierkowskiego/.