Zostań Krewniakiem i uratuj życie innej osoby

Krew potrzebna jest w Polsce co 15 sekund – Konrad Gaca przypomina o tym w spocie rozpoczynającej się dzisiaj akcji „Moja Krew”, którą przygotowała organizacja Krewniacy. Jeśli zastanawiasz się nad oddaniem krwi, teraz jest świetny moment, by podjąć tą decyzję!

W każdej chwili, każdy z nas lub bliska nam osoba może potrzebować krwi. To lek ratujący życie, który można pozyskać wyłącznie od osób, chcących się nią dzielić. Zainaugurowana dzisiaj akcja „Moja Krew” przypomina, że Honorowym Dawcą Krwi może zostać każdy, kto jest zdrowy i ma zdrową krew. Warto więc dbać o swój organizm i dzielić się tym bezcennym darem.

W promocję tego projektu osobiście zaangażował się Konrad Gaca. Zapraszamy serdecznie do obejrzenia spotu z jego udziałem:

Akcja „Moja Krew” ma charakter ogólnopolski i jest największą kampanią społeczną w historii TVP. Łącznie bierze w niej udział ponad sto osób znanych ze świata sportu i telewizji. Ale swój wkład w ratowanie życia innych ludzi może mieć każdy, kto zdecyduje się oddać krew lub podejmie się zorganizowania zbiórki.

Więcej informacji dostępnych jest na stronie: www.mojakrew.org.

Zachęcamy do udziału w tej szlachetnej akcji!